Un grup d’entitats de Sant Celoni s’han unit per posar en marxa Les Martides, festes populars de tardor, amb la clara voluntat de reactivar la Festa Major de Sant Martí. La presentació, a la plaça de Sant Ponç, els promotors de la iniciativa van assegurar que “durant els darrers anys aquesta festa s’ha anat apagant, allunyant-se dels interessos del poble i convertint-se en una festa d’autoconsum centrada en l’oci nocturn”. Per aquest motiu, tal com diuen en un manifest, es volen buscar al·licients que convidin a gaudir de les festes del poble.

L’objectiu és construir una festa més popular,  més propera, arrelada a la comunitat i de caràcter autogestionat. “La filosofia que impregna aquesta iniciativa és la d’una festa que sorgeix de la ciutadania i per la ciutadania”. Els impulsors són del parer que cal aprofitar la dinàmica sorgida per part d’aquest grup d’entitats que vol crear i construir un espai festiu i cultural al poble des de la iniciativa popular, contribuint d’aquesta manera a una ciutadania viva, protagonista i responsable dels seus actes. “A la fi, una ciutadania que estimi el seu poble i el que s’hi fa, consolidant un sentiment d’identitat pròpia i arrelament a l’entorn que ens envolta”, asseguren.

Per donar forma a Les Martinades s’ha consensuat amb l’Ajuntament posar en marxa els preparatius d’aquesta primera edició i s’ha creat una comissió amb representants de totes les entitats implicades: A.E.I.G Erol, Assemblea de Joves de Sant Celoni (AJSC), Bastoners del Quico Sabaté, Colla de Diables de Sant Celoni, Escudella Molotov, Espurnes del Montseny, Geganters de Sant Celoni i La Clau del Baix Montseny “Volem que Les Martinades siguin les festes del poble i per això treballarem per establir canals de  comunicació directes amb la comissió, perquè totes les persones i col·lectius de la vila puguin participar i ser escoltats”, reconeixen en el manifest llegit en la presentació del projecte.

Comparteix...

Deixa un comentari

quatre × cinc =