Portada: Auca de Catifes i Enramades.

Els veïns de la font del Bon Humor amb el seu Tòtem han guanyat un any més a la catifa amb més varietat de flor amb un total de quinze tipus diferents. El premi a l’originalitat i el disseny se l’han endut els veïns del Segimon Folgueroles amb una catifa dedicada a les Enramades i que portava per títol Auca de Catifes i Enramades. Aquest grup de veïns, enguany celebraven el 10è aniversari des que van començar a fer catifa en aquesta via. I, finalment, el guardó al treball se l’han emportat els Catifactions, amb el Mercat de Catifes que s’ha pogut veure al tram de dalt del carrer Camprodon.

El jurat ha deliberat i ha decidit les catifes guanyadores del concurs d’aquest any, però han assenyalat que el nivell de les confeccions ha estat molt elevat i han destacat el treball que s’ha dedicat a totes les catifes i és per això que els hi ha estat més difícil prendre una decisió “molt renyida”.

Auca de Catifes i Enramades3Mercat de catifes
Enguany, al concurs s’hi ha presentat tretze catifes dʼun total de 28 que sʼhan pogut veure al llarg de dos quilòmetres dels carrers del centre de la vila, a més, aquest any s’ha pogut comptar amb la participació dels catifaires de Blanes que han elaborat una catifa al Segimon Folgueroles amb el títol Pastís de flors. Per altra banda, sʼhan elaborat vint-i-tres racons catifes per diferents indrets de la plaça de la vila i els carrers per on s’elaboren. Petits dissenys molt ben treballats i que any rere any són més vistosos i originals.

En aquest sentit, la regidora de Turisme, Maria Tayeda, ha explicat que la jornada de Catifes és “molt especial on es posa de manifest la unió de tot un poble amb l’objectiu de mostrar al visitant una de les nostres tradicions més estimades”.

Desenes dʼarbuciencs han omplert des de bon matí els carrers dʼArbúcies per començar amb lʼelaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, milers de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi, les Catifes. Els passejants han pogut veure tot el procés dʼelaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any. El clavell, la ginesta, la paradella, la gerbera i el pi són les flors més utilitzades en la confecció de les catifes.

TòtemTòtem

Comparteix...

Deixa un comentari

1 × quatre =