El castell d’Hostalric té un especial protagonisme durant els dies de la fira Medieval que enguany tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 d’abril. En aquesta edició el castell ofereix novetats desprès de les obres de restauració que s’han fet per millorar l’accés i l’enllumenat. Les activitats es concentraran al castell i als nombrosos escenaris històrics que conserva la vila i que s’han convertit en un important motor turístic.

El castell, el cos de guàrdia, el fossat, la fortalesa, la cova de Relliguer, el portal de Barcelona, la via Romana, la torre del Convent, la torre dels Frares, la torre d’Ararà, el claustre de l’Ajuntament o la plaça dels Bous seran els escenaris de les activitats i de les visites turístiques. Entre les activitats que hi trobarem hi haurà les lluites de cavallers, tornejos de cavalls, els arquers, els trobadors, la gastronòmica medieval, un gran mercat de productes medievals, jocs i tallers infantils o cercaviles. Els carrers del nucli històric estaran engalanats per a l’ocasió amb motius de l’època medieval. Tot el que trobarem aquests dies a la vila d’Hostalric recrearà la vida medieval.

L’acte de cloenda serà el sopar medieval que es farà diumenge al vespre, al pavelló esportiu, que comptarà amb la participació de més de 800 comensals. El plat principal del sopar serà la vedella de les terres de Girona i el porc d’Hostalric. Es couen 5 porcs i una vedella i mitja i es fan 500 litres de sopa de pastor. Els preparatius comencen a les 5.00 h, quan es prepara el foc. Dues hores després es posa la carn a les graelles on anirà fent-se estàticament, fins a les 16.00 h, moment en que comença el procés de tallar la carn per servir-la al sopar.

La Fira Medieval d’Hostalric s’ha convertit en l’aparador ideal de promoció de la vila, una promoció que va des de les possibilitats turístiques i gastronòmiques que hi trobem fins a la riquesa històrica, arquitectònica i cultural que hi ha i que converteix a Hostalric en un punt d’interès molt singular.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × quatre =