L’Assemblea de membres d’Europarc-Espanya, ha renovat el Consell, presidit des del 2017 per Rafael Mata, que passarà a ser secretari de l’organització. La primera presidenta de l’organització, Joana Barber, actualment és cap del Servei de Gestió de Parcs Naturals a la Diputació de Barcelona. El nou Consell assumeix el repte d’implementar el Programa 2030: Canvi global i àrees protegides. Territoris vius de conservació per al benestar humà.

Entre altres responsabilitats, Barber és directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny, ha estat directora del Parc Natural del Montseny i presidenta del Consell de Gestors de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera al període 2015-2018.

Assumirà la vicepresidència Félix Romero, director general de Medi Natural i Biodiversitat a Castella-la Manxa. Al costat de la presidència, l’equip que forma el nou Consell es completa amb els vocals electes següents: Javier Pantoja, director de l’Organisme Autònom Parcs Nacionals, Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Antonio Lucio, director general de Biodiversitat, Medi Ambient i Canvi Climàtic del Govern de Cantàbria, i Glòria Romero Cuenca, subdirectora general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana.

A l’Assemblea es va donar el vistiplau al Programa 2030, document estratègic de l’organització on s’identifiquen les necessitats presents i futures basades en l’experiència de quasi 30 anys de treball col·laboratiu. Entre els principals desafiaments de futur, Joana Barber destaca la necessitat d’intensificar els esforços “en l’acostament i la materialització d’aliances estratègiques amb totes les entitats i col·lectius implicats a les àrees protegides”, i, d’altra banda, posa l’accent en “la necessitat de difondre entre la ciutadania els múltiples beneficis que les àrees protegides adequadament gestionades proporcionen a la societat”.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × 4 =