Han ballat amb sol, pluja, vent i neu. Però la pandèmia de la Covid-19 ho ha canviat tot des de fa un any i la Colla de Gitanes de Sant Celoni no ha tingut més remei que suspendre las Filferrada de demà dissabte 13 i el Ball de Gitanes del diumenge 14 de febrer. A la plaça de la Vila no hi haurà ni grades, ni públic, ni el Vell i la Vella, ni el Capità de Cavalls, ni els diablots, ni els centenars de balladors i balladores que any rere any per aquestes dates de carnaval celebren una de les festes amb més tradició del municipi.

Tot i amb això a Sant Celoni hi haurà Ball de Gitanes, la 41a edició des de la recuperació. Per primera vegada en la història de la Colla es farà de manera virtual en un acte institucional que se celebrarà el diumenge a les 12 del migdia i, per tant, es podrà sentir el crit de Ferro!

Un acte que es podrà seguir a través de les xarxes socials. Per L’Instagram de la Colla de Gitanes de Sant Celoni (@gitanessantceloni) i de l’ajuntament (@ajuntamentsantceloni).

També pel Facebook de la Colla de Gitanes de Sant Celoni (gitanessantceloni) i de l’Ajuntament (ajsantceloni). I pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Programes especials a Punt 7 Ràdio

L’emissora municipal de Sant Celoni també dedica diversos programes al Ball de Gitanes. El dissabte 13 a les 12 h, Programa especial de la Filferrada amb l’Ernest Garrido qui presentarà els balls que ballen normalment a plaça els balladors i balladores de la Colla del Filferro; i el diumenge 14 a les 12.30, programa Especial Ball de Gitanes amb el Vell i la Vella. Es radiarà el seu discurs irreverent habitual i proposaran ballar al portal de casa el galop d’entrada i la polca.

Imatges de la 40a ballada l’any 2020. Fotos: Ricard Ametller Saula.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

9 + 10 =