El sindicat CNT del Vallès Oriental ha convocat una nova concentració per protestar per la sinistralitat laboral, dins de la seva campanya permanent de denúncia de les morts en accidents laborals, arran del darrer accident laboral a Sant Celoni. L’acte tindrà lloc dijous 10 de març de 2022 a les 19 hores a laplaça de l’Església de Sant Celoni.

Paral·lelament el sindicat ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball per demanar esclarir les causes de l’accident laboral mortal a la pedrera de Sant Celoni, propietat de l’empresa ROGASA.

L’accident, tal com va informar La Vila Digital va passar dimecres de la setmana passada, 2 de març, quan un treballador que operava amb una perforadora de grans dimensions va caure-li a sobre quedant greument ferit i ocasionant-li finalment la mort.

La central anarcosindicalista denuncia que la sinistralitat laboral segueix mantenint nivells similars als darrers anys. El motiu és la precarietat laboral qie es deriva amb les reformes de 2010 (PSOE) i 2012 (PP) que no han estat derogades per l’actual govern espanyol i la complicitat de CCOO i UGT.

Segons les dades publicades oficialment per l’Observatori del Treball i el Model Productiu, el mes de gener hi ha hagut un total de cinc víctimes mortals en accidents laborals a Catalunya, que suposa un increment del 25% respecte el mateix període de l’any 2021.

Comparteix...

Deixa un comentari

sis + quatre =