L’Ajuntament de Sant Celoni alerta de l’excés de coloms al municipi ja que aquesta situació pot comportar alguns inconvenients i també problemes a les persones. Per això, recomana a la ciutadania portar a terme algunes actuacions per evitar-ho i que la presència de coloms sigui el més saludable i agradable possible.

D’aquesta manera, es prohibeix donar menjar als coloms en qualsevol espai; mantenir les cases en bon estat i mirar que no hi hagi espais on puguin fer-hi el niu.; Si algun ciutadà té un colomar a casa seva, cal que faci un control de la colònia, tant des del punt de vista higiènic i de salut animal com de reproducció.

Qualsevol racó de nidificació descontrolat pot donar lloc a molèsties per soroll i problemes de salubritat. En aquest cas s’ha d’informar l’Ajuntament.

L’Ajuntament disposa d’un colomar municipal amb una colònia d’aproximadament un centenar de coloms. Aquesta actuació es va realitzar ja fa molts anys, quan es van detectar greus problemes de nidificació descontrolada en alguns edificis públics i es va decidir traslladar aquestes colònies a un colomar que permet fer-ne el seu seguiment i tenir-los controlats sanitàriament.

Comparteix...

Deixa un comentari

11 − 3 =