El proper dissabte 2 de juliol la Coral Briançó de Sant Celoni homenatjarà a Joan Tomàs i a l’obra del Cançoner Popular de Catalunya amb un concert que se celebrarà, a partir de les 7 de la tarda, a la Masia Mariona de Mosqueroles, seu de l’oficina del parc Natural del Montseny i reserva de la Biosfera i també de l’exposició permanent “Univers Patxot”.

“Que les cançons tornin al poble i que el poble les canti.” El concert girarà al voltant de la figura del musicòleg Joan Tomàs qui, juntament amb Joan Amades, recollí cançons que, d’altra manera, s’haurien perdut. Un narrador anirà explicant la vida i obra de Joan Tomàs i la seva implicació en l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, mentre es van interpretant les seves cançons.

Serà un reconeixement a la figura de Rafael Patxot, que va ser un dels mecenes de la cultura catalana més importants del segle XX i que, sobre l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, digué a l’Orfeó Català: “Farem un corpus musical de totes les cançons populars nostres“.

 

 

 

Comparteix...

Deixa un comentari

un + 1 =