La Diputació de Barcelona ha iniciat el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum en terrats de centres d’equipament de 37 municipis de la demarcació. El projecte, dotat amb un milió d’euros i finançat al 50% per fons FEDER i l’Àrea d’Acció Climàtica, comporta la col·locació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW amb l’objectiu de reduir els consums energètics dels edificis, la conseqüent reducció de les seves emissions de GEH i disminuir la despesa per la compra d’energia elèctrica.

En la presentació del projecte davant els representants dels 37 ajuntaments que van optar a la convocatòria d’energia renovable per a municipis de menys de 20.000 habitantses, el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha remarcat que “les accions energètiques renovables és una de les principals línies estratègiques d’actuació de la Diputació de Barcelona per aquest mandat”. Gomar també ha assenyalat que “a aquesta actuació caldrà sumar-hi l’acord que van signar la setmana passada a Barcelona la presidenta Núria Marín, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, pel qual el Ministeri de Transició Energètica aportarà 11,5 milions d’euros per a instal·lacions fotovoltaiques  que se’n podran beneficiar 150 municipis de la demarcació”.

D’acord amb el calendari d’execució de les instal·lacions, el mes de juliol d’aquest any tots els projectes hauran d’estar redactats i disposaran d’un termini de 12 mesos per a la seva execució i entrada en funcionament. El projecte comporta la licitació de cadascuna de les instal·lacions així com la formació del tècnics municipals encarregats del seu funcionament així com tramitació i legalització per ser donades d’alta per a la generació elèctrica.

Entre els 37 municipis que faran instal·lacions fotovoltaiques d’acord amb aquesta convocatòria n’hi ha alguins del Baix Montseny com Sant Celoni i Sant Pere de Vilamajor.

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × cinc =