Sant Celoni viurà aquest cap de setmana una de les tradicions més vives del municipi: el ball de Gitanes, una festa inclosa al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Més de 520 persones entre balladors i balladores, músics, diablots, el vell i la vella, el capità de cavalls… ompliran l’aparcament del Pavelló d’Esports 11 de Setembre on aquest any s’hi han instal·lat les grades per les obres a la plaça de la Vila. Un emplaçament que ha permès ampliar l’aforament de 1.000 a 1.500 localitats.

Dissabte serà el torn de la Colla del Filferro amb 93 parelles que protagonitzaran la Filferrada a partir de les 11.30 h amb la cercavila i tot seguit la ballada a les 12 del migdia.
La cercavila sortirà a 2/4 de 12 del migdia de l’Esplai de la Gent Gran i seguirà el següent itinerari: c. Balmes, c. Germà Emilià, c. Major, pl. 1 d’octubre, c. Major,  pl. de l’Església , c. Abat Oliba, c. Grup Escolar, passeig dels Esports, c. Ramis, avinguda Catalunya, aparcament Pavelló 11 de setembre.

Diumenge, la Colla del Ferro que iniciarà la cercavila a 3/4 d’11 del matí des del Casal de la gent gran i fins l’aparcament del Pavelló d’Esports. A les 12, després dels tradicionals discursos, es donarà inici al Ball de Gitanes de Sant Celoni amb les 138 parelles de balladors i balladores de la Colla del Ferro acompanyats per la Principal del Ferro amb 33 músics. En aquesta edició 2022, Enriqueta Amadó i Vadó Renau presidiran el Ball de Gitanes ja que és el primer any que no el ballaran.

El recinte de les grades no s’obrirà al públic fins a dos quarts d’onze del matí, tant per la Filferrada del dissabte com pel Ball de Gitanes del diumenge. Per prevenció de la Covid-19, a l’espai de grades de l’aparcament del Pavelló és obligatori l’ús de la mascareta perquè no es pot garantir la distància interpersonal.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × quatre =