Les Colles dels Senys i dels Negres, la nova cara festiva d’en Pocafarra, les entitats socials, culturals i esportives els geganters i molta gent ja engreixen els motors per viure una Festa Major llarga i farcida d’activitats -de fet en el moment de sortir aquesta edició de la revista algunes activitats ja s’hauran celebrat- que tindrà els seus dies més àlgids del 2 al 5 de setembre. Una Festa Major que com va assenyalar l’alcalde de Sant Celoni en la seva presentació “vol ser un referent de tota la comarca del Baix Montseny”.

La Festa d’enguany ja comença a notar el procés de sacseig que se li està donant des de fa temps amb noves idees, noves activitats i amb forta incidència dels joves que han tingut molt a dir  en la programació de concerts a l’espai barraques, la gimcana jove o al holi festival, com remarca el regidor de Cultura, Raül Garcia.

Nova programació que conviurà amb activitats tradicionals i que no hi faltarà la competivitat festiva entre les Colles dels Senys i dels Negres, disposades un any més a ser les protagonistes del Corremonts i que aquests darrers dies han intensificat la seva presència al carrer amb tallers, engalanament de Sant Celoni de verd i negre, sopars populars, venda de marxandatge i moltes ganes de gaudir, tal com assenyalen Laura Dou, per la Colla dels Senys i Lluís Rossell, per la Colla dels Negres.

I per la Festa Major de Sant Celoni no hi faltaran ni els gegants i grallers, ni els bastoners, ni els diables que, aquest any, s’estrenen amb el correfoc infantil – juvenil amb Les Espurnes del Montseny, una bona manera de començar a fer planter per seguir mante-nint viva la flama.

Però la Festa Major d’aquest any 2016 estarà molt marcada pel naixement de l’Orquestra Baix Montseny, una novetat il·lusionant pel que té de transcendència més enllà dels límits del terme municipal de Sant Celoni. L’orquestra, dirigida per Josep Maria Aparicio i amb una cinquantena de músics, tindrà l’estrena el divendres dia 2 de setembre i enguany té la responsabilitat de fer el pregó que marca l’inici oficial de la Festa Major.

En definitiva una Festa Major que té un pressupost de 145.000 euros i que és viure al carrer i també a través de la diversitat de la xarxa social amb facebook, twitter, instagram, snapchat… o la nova aplicació que acaba de posar en marxa l’Ajuntament de Sant Celoni per facilitar la comunicació entre els veïns i l’administració. Una festa per viure col·lectivament, amb solidaritat i sobretot una bona dosi de civisme.

Comparteix...

Deixa un comentari

dotze + disset =