Fa anys, molts anys que Sant Celoni no té caserna de la Guàrdia Civil. Ara, després de ser derruïda s’ha convertit en un aparcament de cotxes, mentre al solar no se li dóna una altra destinació. Des del moment que el cos de la benemèrita va marxar de la capital del Baix Montseny les tasques de policia les han portades a terme bé la policia local, bé els mossos d’esquadra o, en els casos que ha calgut la col·laboració conjunta de les dues policies.

Per això, s’entén poc que és el que feien aquests dos agents de la Guàrdia Civil un dissabte al migdia a la plaça de la Vila comptant i anotant els balcons on hi havia estelades penjades. És un fet gravíssim perquè atempta contra la llibertat d’expressió, la llibertat d’idees polítiques i, també, és clar, contra aquesta constitució que tant defensen i admiren els partits unionistes.

Els veïns i veïnes de Sant Celoni, i per extensió el conjunt dels catalans, tenen el dret  de rebre una resposta clara, ja sigui per part de la delegada del Govern o el ministre de l’Interior, tant se val, a un seguit d’interrogants que hi ha oberts: Per què aquests guàrdies civils van actuar d’aquesta manera?, Qui els va enviar? i Per què es va escollir Sant Celoni?. Hores d’ara, la versió oficial que estaven buscant objectes robats en botigues de segona mà ja no se la creu ningú, entre d’altres coses perquè a la plaça de la Vila no n’hi ha cap d’aquestes botigues.

Els partits polítics han estat ràpids i diligents a l’hora de demanar explicacions. Ens agradaria, però, que els responsables de la Guàrdia Civil donessin respostes convincents ja que gràcies a l’actuació matussera han aconseguit posar Sant Celoni i l’estelada al mapa. Han internacionalitzat una mica més el procés, han aconseguit que avui dilluns ja hi hagi més estelades als balcons de la plaça de la Vila que no pas les que hi havia dissabte i, en definitiva han fabricat uns quants independentistes més. El 9 de novembre cada dia és més a prop.

Jordi Purtí

Editor

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × 4 =