La Fira de Bruixes de Gualba, que el 30 de juliol d’enguany arriba a la seva 4a edició, fa un pas endavant en favor de l’accessibilitat i oferirà, de forma pionera en aquest tipus de fires, els seus actes massius en llengua de signes catalana, gràcies a un acord amb la Federació de Sords de Catalunya. En concret els conta contes, algunes activitats de carrer i l’espectacle de teatre i musical “Nit de Bruixes” seran oferts en llengua de signes catalana. L’Ajuntament de Gualba fa una aposta pionera en el món de les fires locals de municipis de menys de 5.000 habitants a favor de l’accessibilitat, i en aquest cas de les persones sordes. D’aquesta manera es vol garantir que la Fira de Bruixes, que agrupa més de 5.000 persones en una tarda a Gualba cada any, pugui ser gaudida per tothom. La fira té prop de 100 parades de productes relacionats amb la bruixeria i l’esoterisme.

Els conta contes i la “Nit de Bruixes”

Les activitats més destacades i multitudinàries de la Fira de Bruixes són els conta contes que es van oferint des de l’entarimat situat a la Plaça. Joan Ragué de Gualba i la Nit de Bruixes, un espectable de teatre i musical a càrrec de l’Associació 12+1 de Gualba que representa la llegenda de les bruixes del Gorg Negre de Gualba. Els conta contes es van succeint al llarg de la tarda i agrupen nens de totes les edats i adults. Es narren històries de bruixes i llegendes de dones d’aigua i de màgia que impressionen a tots els assistents.

L’espectacle “Nit de Bruixes”, organitzat per l’Associació 12+1, s’inicia a les 11 de la nit i hi participen veïns del poble que representen la llegenda del Gorg Negre de Gualba. Enguany a més la novetat és que aquest espectacle estrena algunes cançons i danses, fet que el converteix gairebé en un musical. A més d’aquestes dues activitats hi ha cercaviles pel poble que també seran oferts en llengua de signes catalana.

La Fira de Bruixes de Gualba

 La 4a edició de la Fira de Bruixes de Gualba, que enguany es celebra el dissabte 30 de juliol a partir de les 5 de la tarda, és una de les activitats més massives que es fan a la localitat. Hi assisteixen més de 5.000 persones que gaudeixen d’una fira de carrer amb prop de 100 parades de productes relacionats amb la bruixeria i l’esoterisme.

La Fira de Bruixes de Gualba compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i està organitzada per l’Ajuntament de Gualba. Hi participen les associacions i entitats locals així com els establiments de restauració del municipi.

Comparteix...

Deixa un comentari

dotze − sis =