L’Assemblea oberta de l’Ateneu del segle XXI ha servit per presentar la nova etapa d’aquesta entitat que un grup de persones de Sant Celoni han pres el compromís d’assolir el repte i també la responsabilitat de donar a l’Ateneu el protagonisme que durant dècades ha tingut en la vida social i cultural celonina.

I, aquest, ha estat un dels eixos conductors del discurs del seu president, Enric Molla, qui va recordar que l’Ateneu té un passat centenari i és patrimoni del poble. Va fer un recorregut per la història a principis del segle XX i els seus anys esplendorosos i també la seva situació debilitada durant els anys 80 del segle passat, fins que l’any 1988 l’Ajuntament va adquirir tot el patrimoni immoble. En qualsevol cas, però, la societat va continuar tenint la gestió del cafè durant 25 anys, termini que s’acabà l’any passat i ara està tancat ja que el final de la concessió coincideix amb la necessitat de rehabilitar la teulada.

La nova etapa
I mentre es debat quina haurà de ser la funció del cafè en el futur, tant a nivell d’entitats com de l’Ajuntament, ara per ara l’Ateneu de Sant Celoni és una entitat sense patreimoni econòmic, ja que el cultural i històric continua intacte, recorda el president de la junta, Enric Molla que també està formada per Jordi Arenas, Ferran Catarineu, Jordi Cuminal, Àngela Ferrer, Martí Monclús, Jordi Peix, Joaquim Pou i Miguel Vega. atenu segleXXI-2

Aquestes persones, i les que s’hi puguin afegir, tenen com a compromís elaborar uns nous estatuts a més que ja han entrat a formar part de la federació d’Ateneus de Catalunya, s’ha adherit al manifest pel Pacte pel Dret a Decidir i entre les aspiracions a curt i mitjà termini hi ha els objectius de poder fer retornar Rialles a Sant Celoni, conservar el concert de sardanes anual, donar cabuda a altres tipus de concerts i convocar un premi literari, probablement aquest mateix any 2014.

L’assemblea oberta, celebrada a la sala Bernat Martorell, ha tingut com a cloenda una conferència a càrrec de Carles Capdevila, director del diari Ara amb el títol Educar de bon humor. El centenar de persones assistents han pasat una bona estona.

Comparteix...

Deixa un comentari

16 + nou =