La nova rotonda que ha construït el Departament de Territori a Riells i Viabrea, i inaugurada fa relativament poc, afavoreix la canalització i la seguretat del trànsit en la cruïlla entre la C-35 i la GI-522, a Riells i Viabrea i la millora de l’accessibilitat al pas inferior per a vianants que connecta la C-35 en aquest entorn amb el nucli de la Batllòria, que pertany al terme de Sant Celoni. Els treballs han comportat una inversió d’1,4 MEUR.

La nova rotonda, de 42 metres de diàmetre exterior, permet millorar l’encreuament i reordenar diversos accessos, en un àmbit que registra una intensitat de trànsit de 16.000 vehicles diaris la C-35 i 5.000 la GI-522, amb un alt percentatge de vehicles pesants. El giratori substitueix l’encreuament en forma de T amb carril central que hi havia anteriorment i se situa en un força urbanitzat, de manera que hi conflueixen trànsits més locals amb la circulació de més llarg recorregut.

Aquesta actuació permet afavorir la fluïdesa i la seguretat del trànsit i millorar la funcionalitat de la carretera, alhora que tindrà una funció important de porta d’entrada, de facilitar la percepció de canvi d’entorn pel qual es circula, del d’una carretera a un de més urbà. L’alcalde del municipi, Josep Maria Bagot, ha celebrat que s’hagi executat una intervenció llargament reivindicada i que “dignifica” i millora l’accés al municipi.

Addicionalment, l’obra ha inclòs l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda del pas inferior de la Batllòria, situat a uns 150 metres de distància de la nova rotonda, mitjançant la construcció de noves rampes d’accés. L’actuació s’ha complementat amb tasques de pavimentació, enllumenat, senyalització i abalisament, col·locació de barreres de seguretat i mesures d’integració en l’entorn.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × un =