Malgrat la pluja que ha aparegut a la part final de la Filferrada, la ballada s’ha pogut portar a terme amb certa normalitat, encara que això sí, davant la previsió de ruixats la programació s’ha avançat mitja hora. Per tant, les 96 parelles de balladores i balladors han saltat al recinte de l’aparcament del pavelló 11 de Setembre i el públic, un any més ha pogut cridar Ferrooo!. No hi han faltat els Diablots, el capità de Cavall, el Vell i la Vella i els músics per la Filferrada i la Festa de Gitanes. 

el Ball de Gitanes de Sant Celoni, d’orígen ancestral, i inclosa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya tornarà a ser un atractiu festiu i cultural per al municipi. Enguany el convidat d’honor de la Filferrada serà l’atleta del Club Atletisme Sant Celoni Jan Jubany, campió de Catalunya i sots campió d’Espanya en javelina 2022.

La Filferrada ha començat amb la Cercavila de Gitanes des del Casal de la Gent Gran al carrer Balmes fins al pavelló, acompanyats pels 40 músics de la Principal del Ferro.

Les músiques del Ball de Gitanes són originals de Sant Celoni i la majoria de peces són del compositor Josep Ferrer i Torres. La Colla del Filferro ballarà el Galop d’ Entrada i Galop de Sortida, Passeig de lletres, Corrandes 25, Filferrada Pasdoble passeig, Polca de Sant Celoni, Trentuka, Farandola i Yellow Rock.

Les portes del recinte s’han obert a les 10 del matí i per amenitzar l’espera, s’ha programat l’actuació del grup Els Dàlmates.

Comparteix...

Deixa un comentari

13 − tres =