L’Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat de manera provisional les ordenances fiscals per a l’any 2024, en la sessió plenària extraordinària celebrada aquest dijous al vespre. L’aprovació ha tingut els 9 vots favorables de la coalició de govern (6 PSC i 3 Alternativa) i 8 vots contraris dels grups de l’oposició (7 Junts i 1 ERC).

En el ple d’aquesta nit passada es va posar de manifest que Sant Celoni té una situació financera complexa, que ha generat la necessitat de modificar diverses d’aquestes ordenances. El text complet de les modificacions proposades es podrà consultar al portal de transparència.

Els canvis més rellevants són, per una banda l’increment en un 3,6 per cent de l’Impost de béns immobles (IBI) de particulars, congelat en els darrers anys segons l’IPC del darrer any. Per altra banda, s’estableix una bonificació del 95% de l’IBI d’entitats públiques o de cooperatives d’habitatge en cessió d’ús o entitats sense ànim de lucre i d’iniciativa social.

L’altre canvi significatiu és el de la Taxa d’escombraries, amb grans modificacions rellevants: La inclusió d’una quota tributària de 80 euros als solars sense edificar i locals comercials sense activitat. I, sobretot, la tarifació de la taxa progressiva en funció del valor cadastral dels immobles. La quota a pagar serà en sis trams i variarà entre 175 euros i 225 euros.

Ara s’obre un període en el qual la ciutadania pot presentar al·legacions, que seran resoltes i donaran lloc, si s’escau, a l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals 2024 abans que acabi l’any.

Les ordenances fiscals regulen tant les taxes com els impostos a partir dels quals l’Ajuntament recapta diners per dur a terme les polítiques públiques al poble. Aquestes es revisen cada any, i poden incloure modificacions tant en l’import, la forma en què es recapten o els ajuts destinats a persones que no poden fer front al seu pagament.

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × quatre =