Aquest estiu s’ha vist obligat a actuar al Passeig dels Esports, la Rectoria Vella, plaça Mercè Rodoreda i plaça de l’Estació
 

Espai infantil del Pertegàs on s’ha hagut d’actuar contra les vespes Foto: Jordi Purtí

L’Ajuntament de Sant Celoni, aquest estiu ha tingut la necessitat de mantenir l’espai públic en diferents direccions. En aquest sentit, ha realitzat diverses actuacions per tal de minimitzar la presència de vespes en les àrees de jocs infantils de la plaça Comte del Montseny i del  passeig del Pertegàs – Roger de Flor. Aquestes vespes fan el niu a terra, en terrenys assolellats i amb sorra més o menys compactada. Això fa que els paviments amortidors de les àrees de jocs infantils d’aquestes places els sigui un lloc ideal. Per tal de fer-los menys agradable aquests espais, s’han motocultat periòdicament. Tot i així amb l’extrema sequera d’aquest any s’ha fet necessari fer una actuació de desinsectació d’aquests espais, injectant l’insecticida en els forats.

D’altra banda, s’ha fet un tractament fitosanitari pel control de la Corythuca ciliata (tigre del plàtan) i oïdi als plataners situats al passeig dels Esports, parc de la Rectoria Vella, plaça Mercè Rodoreda i plaça de l’Estació. Per tal d’evitar molèsties als veïns pel tractament es va recomanar tenir de 23 h a 6 h de la nit les finestres de les cases tancades.

Corythucha ciliata és conegut com a “tigre del plàtan”, és un insecte xuclador que ataca principalment els arbres del gènere Platanus , molt freqüents en l’arbrat viari i parcs urbans. Al seu país d’origen els Estats Units, no constitueix una plaga, ja que hi ha els seus enemics naturals que se n’alimenten. A Europa, en canvi, a falta d’aquests enemics sí pot constituir una plaga. La seva picada a  les fulles provoca l’aparició de zones necròtiques, les fulles adquireixen un color gris en la zona basal que s’escampa per la nerviació al llarg de tota la fulla. N’acaba produint la defoliació prematura. Les ferides provocades per aquest insecte afavoreixen l’aparició d’altres malalties, com les produïdes per fongs.

 

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats