La regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Vallgorguina ha fet públiques les dades de la recollida de voluminosos de l’any 2022 al municipi. En l’anàlisi s’observa, també amb les gràfiques, una clara diferència entre els quilos recollits entre els mesos de juny, juliol, agost i setembre respecte la resta de mesos de l’any. Aquesta variabilitat i incertesa confirma que aquest model de recollida, tot i ser còmode pels vallgorguinencs i les vallgorguinenques, “és totalment ineficaç a nivell operatiu i insostenible”, manifesta el regidor Pep Pujol.

Amb la futura implantació dels sistema de recollida Porta a Porta (PaP) al municipi -que ja s’està treballant aquest sistema també es veurà afectat. De manera que el sistema actual de treure la quantitat de voluminosos en una data fixada passarà a ser un sistema més coherent i sostenible, mediambientalment parlant (passant a ser un servei concertat telefónicament en dates fixades i amb una quantitat/volum màxim permès), remarca Pujol.

En aquest sentit la recollida PaP de la Fracció Vegetal, que es realitza seguint aquest sistema, “creiem que ha estat un èxit i ha tingut, en general, una bona acceptació entre tots els vilatans i vilatanes”, conclou el regidor vallgorguinenc.

 

Comparteix...

1 comentari

  1. Segur que molts ciutadans ho fan be. Altres “passen de tot” i deixen el que no toca el dia que no toca. Cal veure el costat dels contenidors , un fàstic.

Deixa un comentari

tres × 2 =