Vallgorguina disposarà ben aviat d’un caixer automàtic i els veïns ja no caldrà que es desplacin a altres municipis per poder operar i fer gestions bancàries. L’Ajuntament de Vallgorguina ha signat un conveni amb la sucursal a Espanya de l’empresa Euronet 360 Finance Limited amb la finalitat de donar resposta a l’interès general de la ciutadania vallgorguinenca  ja que és un servei molt demandat. Al municipi des de fa prop de deu anys que no hi ha cap caixer ni oficina bancària des que la Caixa Laietana va decidir marxar del municipi. El nou caixer automàtic s’instal·larà a la Carretera Nova, a l’entrada de l’aparcament públic.

L’empresa Euronet 360 Finance Limited és l’única entitat financera que realment ha mostrat un interès real per operar a Vallgorguina. Per arribar fins aquí s’ha deixat enrere molts contactes, negociacions i oferiments per part de l’Ajuntament a entitats financeres en aquests darrers anys. Fonts municipals expliquen que fins i tot a l’antiga UNIM (Caixa de Sabadell) se’ls va oferir la cessió de la planta baixa de Can Maynou – on ara hi ha el Museu del Bosc- per poder disposar d’un servei bancari, però tampoc va cuallar.

Les negociacions amb l’empresa financera han estat llargues fins que l’Ajuntament ha aconseguit les prestacions que ha considerat avantatjoses per a totes les parts. En aquest sentit, ambdues parts són conscients que per a l’amortització de les despeses de la instal·lació i el manteniment d’un caixer automàtic cal fer-hi un determinat número d’operacions, no sempre fàcils ja que Vallgorguina és un municipi no excessivament gran.

En qualsevol cas, el consistori vallgorguinenc ha aconseguit que el primer any tingui un cost zero i en els propers anys la quota a pagar serà de cinc-cents euros més l’IVA, molt per sota de la quantitat que es demanava inicialment. A canvi, l’Ajuntament ha cedit l’espai a Euronet sense cost per l’ocupació que en farà per donar servei als ciutadans i es compromet a garantir-ne la custòdia i la seguretat de la ubicació. Amb els terminis prudencials i acordats entre les dues el contracte es pot rescindir.

Comparteix...

Deixa un comentari

un × 5 =