L’Alternativa ja s’ha decidit. A Sant Celoni a partir de dissabte vinent 17 de juny tot fa pensar que hi haurà un govern del PSC i L’Alternativa. Aquesta és la postura que ha pres l’assemblea de la candidatura de l’esquerra transformadora després de dues setmanes de converses amb els representants de Junts i els socialistes. En cas que finalment s’arribi a l’acord final Junts passarà a l’oposició i perdrà l’alcaldia després de vuit anys i el PSC la recuperarà, també, vuit anys després amb Eduard Vallhonesta que s’estrenarà com alcalde.

Des de L’Alternativa es diu que segueixen amb el convenciment què incorporar-se al govern de Sant Celoni i la Batllòria és la fórmula més idònia per consolidar el seu projecte pel municipi. En aquest sentit, asseguren que “a dia d’avui, pensem que aprofundir en un acord de govern amb el PSC els permet donar a Sant Celoni i la Batllòria l’impuls que necessita”.

És per això que en aquesta darrera fase de les converses continuaran treballant per polir alguns detalls programàtics i garantir la legítima representació de les llibertats socials i nacionals al ple del consistori.

També esperen que en els propers dies puguin comunicar un acord de govern definitiu, alhora que reiteren l’agraïment al to i la predisposició d’ambdós partits majoritaris. “Com a projecte municipalista, continuem treballant amb un peu al carrer i un altre a les institucions per transformar Sant Celoni i la Batllòria”.

Pactes al Baix Montseny

Els municipis del Baix Montseny que encara havien de pactar majories segueixen negociant i valorant posicions. En aquest sentit, a Llinars del Vallès ja és oficial l’acord entre ERC i PSC i els republicans mantindran l’alcaldia. A Sant Antoni de Vilamajor semblava cantat un pacte entre Canvi i Pusa que ja han governat plegats en el darrer mandat i Canvi seguirà tenint l’alcaldia. A Sant Esteve de Palautordera aquest dijous es farà oficial el pacte entre Som Vallflorida i ERC, arrebassant l’alcaldia a Junts. A Campins, un pacte entre ERC i Compromesos per Campins, permetrà a ERC mantenir l’alcaldia.

Tot segueix obert a Sant Pere de Vilamajor amb converses creuades entre ERC, Junts i PSC amb tres regidors cada grup. A Vallgorguina ERC ha de decidir si dona suport a Junts o pactar amb Alternativa.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × 4 =