Els participants a la tercera assemblea de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que s’ha celebrat aquest divendres a Vilanova i la Geltrú, entre els quals diversos alcaldes i regidors del Baix Montseny han aprovat una moció que dóna suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya i han demanat al Govern que tingui en compte a l’AMI en el procés que ha iniciat sobre la Transició Nacional. “Han de comptar amb nosaltres -ha dit el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal -. No té cap mena de sentit que el Govern no reconegui la feina que ha fet la nostra associació i la que pot fer en el futur”.

En relació amb aquest procés, ha afegit que ara no toca “fer marxa enrere” i que el referèndum s’ha de fer. “Encara que no el guanyem, l’hem de fer. No s’hi val l’argument, que comencen a dir alguns, que no es pot fer si hi ha risc de derrota. Això no val” ha dit.

També s’ha tracta la qüestió de les banderes, i s’ha arribat a plantejar considerar persona ‘non grata’ a la delegada del Govern, Maria de los Llanos de Luna, per la seva persecució contra els ajuntaments que han retirat la bandera espanyola dels seus balcons, però la direcció de l’AMI ha aconsellat no prendre encara en consideració aquest punt i ho debatrà internament en una reunió de la comissió directiva, tot i que Vila d’Abadal ha deixat clar que l’actitud de la delegada del Govern era una agressió flagrant contra la democràcia municipal i els drets dels ciutadans catalans.

Exercir la sobirania fiscal

Així mateix, l’AMI ha acordat instar tots els municipis adherits a exercir la sobirania fiscal ingressant els impostos dels seus treballadors i l’IVA a l’Agència Tributària catalana. Un fet que, remarquen, es pot fer per designació del ple de l’ajuntament o per voluntat dels seus equips de govern.

Alhora, l’assemblea ha expressat la voluntat de l’AMI de participar de manera activa en tots aquells òrgans que es constitueixin per a fer efectiu el dret a decidir i celebrar una consulta. La intenció de l’AMI de participar en els òrgans que es constitueixin en el marc del procés sobiranista es llança la mateixa setmana que, des del Govern, s’ha anunciat un pacte nacional pel dret a decidir al Parlament on s’intentaran integrar diferents actors. De fet, l’associació també destaca la voluntat de vetllar perquè la voluntat del poble de Catalunya sigui duta a terme pel Parlament i pel Govern.

A l’assemblea, celebrada aquest divendres a la capital del Garraf, també s’ha anunciat que ja són el 68% els municipis del Principat els que estan adherits a l’Associació de Municipis per la Independència. Aquest percentatge suposa, tal com es destaca des de l’AMI, un 39% e la població total de Catalunya. La trobada ha aplegat 200 càrrecs electes, entre alcaldes i regidors.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats