Aquest diumenge 11 de juny els arbuciencs celebrarem un any més el Concurs de Catifes de Flors Naturals, preludi de la festa més esperada de l’any, les Enramades. El diumenge de Catifes és una diada en què els carrers del nucli urbà lluiran com mai, amb més de dos quilòmetres de confeccions de flors naturals, que es traduiran en 28 catifes i 28 racons catifes.

Pi, ginesta, gerbera, paradella, clavell, acàcia… les anades i vingudes per anar a buscar flor a les tardes i als vespres, desfullar… són quelcom constant aquests dies en els quals podrem veure grups de veïns que destrien els pètals de les branques. Tota la flor haurà d’estar llesta el diumenge a primera hora del matí, ja que vora les  6 o les 7 començaran a sortir els participants de cada catifa per posar fil a l’agulla, o més ben dit, per marcar i perfilar el dibuix de la catifa. A mig matí, quan es comenci a posar flor, ja es podran veure més clarament els dissenys amb què voldran sorprendre els veïns de cada confecció i, abans de dinar, locals i visitants podran fotografiar aquestes grans obres d’art floral.

A banda de les catifes, en el recorregut pel centre de la vila hi podreu descobrir els diferents Racons Catifes. Unes composicions originals que també tenen com a protagonistes les flors i que donen un toc modern a una festa que encara perdura des que es va iniciar, tal com la coneixem avui, el 1947. A les 6 de la tarda es donaran a conèixer els guanyadors a la catifa més original, a la catifa al millor treball i a la catifa amb més varietat de flor. I, a dos quarts de 7 de la tarda, la cercavila passejarà pels carrers on s’han confeccionat les catifes.

Aquest diumenge tornen les Enramades a Arbúcies. Foto: AjA

 

Comparteix...

Deixa un comentari

setze − un =