La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ha presentat un contenciós-administratiu per la construcció d’una carretera al Camí de Can Riera de Ciuret i el Jutjat Contenciós-Administratiu número 3 de Barcelona, com a mesura cautelaríssima, ha deixat en punt mort aquestes obres.
 
“Les obres no es podran iniciar”, ha detallat en un comunicat l’organització, després que el passat divendres duguessin la documentació a la justícia i aquesta acceptés les peticions d’aplicació immediata. Una mesura, la d’acudir als tribunals, duta a terme després “d’exhaurir tots els passos legals previs, per aturar la consumació d’aquest nou disbarat ambiental”.
 
La CSM ha mostrat la seva disposició “a dialogar amb totes les institucions, entitats, grups i persones, en benefici del territori, de la seva gent i del medi natural que ens cal protegir, convençuts d’un diàleg honest en poder sortir solucions per tot”. Ha recordat que així ho ha fet amb consistoris e la zona, a la vegada que ha advertit que “no defallirem en la defensa dels sistemes naturals”.

L’alcalde de Fogars de Montclús, Albert Rovira, ha fet pública una carta enviada al Síndic de Greuges -el passat 4 d’agost- per les queixes generades i en la qual defensa la validesa del projecte, que està “aprovat i licitat” i que s’ha de dur a terme enguany, perquè sinó perdrà la subvenció. A més, ha apuntat que s’ha refet i adequat les mides i amplada que requeria l’informe de Medi Ambient, així com de la necessitat davant la participació del municipi en dos per les carreteres BV-5119, BV-5301 i BV-5114. 
 
Ha assenyalat que es garanteix el respecte al tritó del Montseny, perquè “no passa dels 600 en el seu punt més alt”, per tant, no l’afecta, ja que “l’espècie viu en cursos alts del riu”. De les tres rieres que hi passen, dues estan asfaltades amb els “corresponents” passos de l’aigua i el tercer s’està fent “amb els diners del projecte Life Tritó”.
 
Ha qualificat la campanya com una “pressió d’entitats conservacionistes que es venen molt en les xarxes socials” i que “són especialistes en crear adeptes i viure del sistema del “cuento””. En aquest sentit, hi ha carregat contra “el proteccionisme radical ofega el territori”. Ha recalcat que és un defensor del “territori humanitzat i intentaré garantir la millora de qualitat de vida i la defensa de les seves activitats tradicionals i econòmiques”.

Comparteix...

Deixa un comentari

6 + vint =