Des de principis del 2022, l’Estació biològica del Montseny, que gestiona l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), acull quatre voluntaris internacionals que fan una estada de sis mesos a l’equipament de Fontmartina. Al llarg d’aquest temps, participaran en un programa d’activitats dirigit per personal de l’ICO.

El programa d’activitats inclou tasques d’educació ambiental destinades a diversos agents socials del territori; activitats de seguiment científic integrades en projectes de ciència ciutadana propis i d’altres entitats i administracions com ara el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny; activitats de conservació en col·laboració amb la resta d’entitats del territori així com un programa de formació contínua per als voluntaris.

Actualment, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny hi està iniciant col·laboracions i proposant noves accions a fer emmarcades en els àmbits de la conservació, recerca i educació ambiental, per exemple, actuacions relacionades amb el seguiment de caixes niu, el seguiment de rapinyaires o bé la retirada manual de flora invasora.

De cara a la segona meitat del 2022 i durant els propers set anys, un cop el programa estigui consolidat, s’espera comptar amb la participació d’entre sis i vuit voluntaris internacionals, d’entre 18 i 30 anys, per semestre.

Comparteix...

Deixa un comentari

quatre − 2 =