Enguany a Sant Celoni se celebrarà la 40a ballada de Gitanes de la Colla del Ferro i la 35a de la Colla del Filferro des que es va recuperar l’any 1981. Per a fer la festa més gran s’ha programat una exposició de fotografies a la Rectoria Vella que s’obrirà el divendres 14 de febrer i es podrà visitar fins el dilluns 13 d’abril de 2020.

A l’exposició hi ha un recull d’imatges de diversos fotògrafs com Àngel Berenguer, Josep Maria Cortina, Montse Guillamón, Rafael Jiménez, Santi March, Carles Puche, Joaquim Reberté, Joan Vidal, entre d’altres. A través de les imatges es podran reviure moments, però també conèixer la història i els personatges que intervenen a la festa: Les orquestres, les balladores i els balladors, el capità de cavall, el vell i la vella i els diablots.

La ballada d’enguany tindrà lloc el dissabte 22 de feber la colla del Filferro i el diumenge 23 de febrer la colla del Ferro.

La 40a ballada des de la recuperació arriba en el mateix moment que la Generalitat de Catalunya ha inclòs el Ball de Gitanes de Sant Celoni al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Aquest reconeixement, que arriba després d’anys de gestions, s’ha rebut amb alegria per tot el municipi i especialment per part de la Colla del Ferro.Per celebrar-ho, l’Ajuntament de Sant Celoni i la Colla del Ferro conviden a tothom a un acte a la plaça de la Vila aquest proper diumenge 9 de febrer a les 19.30 h.

FOTOS: Arxiu La Vila Digital

Comparteix...

Deixa un comentari

divuit − set =