Els més de 5.000 baixmontsenyencs que L’11 de setembre van participar a la Via Catalana cap a la independència, majoritàriament a les comarques gironines, van tornar a casa amb la sensació d’haver participat una vegada més a una manifestació històrica de l’Onze de Setembre reclamant la independència de Catalunya i convertir-se en un nou Estat d’Europa.
Aquests milers de veïns dels disset municipis del Baix Montseny van respondre a la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i emplenat més de cinquanta autocars que els van transportar als seus trams assignats ocupant uns quants dels 400 quilòmetres que separen El Pertús de Vinaròs, els dos extrem de la llarguíssima cadena humana a favor de la independència de Catalunya que, segons dades oficials, podria haver estat formada per 1.600.000 persones. Va ser, sens dubte, un nou pols al govern espanyol i un èxit de mobilització sense precedents, tal com ho va descriure Carme Forcadell, presidenta de la ANC.
Els baixmontsenyens desplaçats a les terres gironines amb autocar, o els que ho van fer al Maresme, a les terres de l’Ebre o altres comarques amb els seus propis vehicles van tenir en tot moment un comportament cívic i eufòric animats per les colles de geganters o seguint les evolucions de la jornada a través del transistor. Com deia la pancarta d’un manifestant “somiem, imaginem, volem decidir”.

Comparteix...

Deixa un comentari

dotze − 5 =