Endesa ha acabat recentment els treballs de millora tecnològica d’una línia de mitjana tensió al Baix Montseny i Maresme amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat en el subministrament elèctric de més de 2.600 clients repartits entre els municipis de Vallgorguina, Sant Celoni i Sant Iscle de Vallalta.

L’actuació, que ha tingut un pressupost superior als 12.000 euros, aportats íntegrament per la companyia elèctrica, ha consistit a substituir vuit suports de fusta per uns de nous, també de fusta, d’una traça aèria de 25 kV ubicada en un entorn rural de la comarca, de manera que queden més integrats en l’espai natural. La línia té 32,1 quilòmetres de tram aeri i 15,5 en subterrani. A més, s’han canviat els tradicionals aïlladors de vidre de què disposava la línia per uns nous aïlladors polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors.

En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

Aquesta actuació, que forma part del pla de millora de les infraestructures elèctriques al Vallès Oriental suposen un pas més per dotar la xarxa de la comarca dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del municipi i a les necessitats del seu mercat.

Un pal elèctric de la línia. FOTO: Endesa

 

Comparteix...

Deixa un comentari

set + divuit =