“La cinquena trobada del Projecte Erasmus+ “European Future Skills” va tenir lloc, entre el 30 de gener i el 3 de febrer, a l’escola col·laboradora d’Estònia, Lasnamäe Gümnaasium. En aquesta trobada hi han participat alumnes de l’Escola L’Avet Roig, juntament amb alumnes d’escoles de Portugal, Letònia, Grècia i Alemanya.

L’alumnat de Sant Celoni va ser molt ben rebut per les famílies a Tallin, capital d’Estònia. Durant tota la setmana, a l’escola, van treballar al voltant de la temàtica del projecte, European Future Skills (les habilitats necessàries pel futur a nivell Europeu), que pretén desenvolupar habilitats com l’esperit crític, l’autonomia i la cooperació.

Van dur a terme un  munt d’activitats, com ara: jocs de presentació, tallers i debats sobre com cercar feina o simulacions de creació de CV, a la plataforma Europass. Els professors de l’Avet Roig van ser els encarregats de dirigir una activitat per simular una entrevista de treball, tot col·laborant amb la resta  d’equips europeus.

La setmana va tenir també una vessant més social i lúdica durant la qual van poder descobrir aspectes molt enriquidors de la cultura local. Vam conèixer el director de l’escola i el representant municipal. Paral·lelament, es van realitzar activitats a l’aire lliure com ara una visita als llocs emblemàtics de la ciutat, dirigida pels propis alumnes d’Estònia i una estada al Centre d’esquí i recreació de Valgehobusemäe, on entre altres coses, els alumnes van aprendre habilitats de supervivència al bosc. Com a cloenda d’aquesta setmana tan intensa i plena d’emocions, tots els països participants van gaudir d’un dinar amb plats típics preparats pels alumnes i les famílies acollidores.

Un any més, aquest intercanvi escolar va donar l’oportunitat única de relacionar-se amb joves d’altres escoles, d’aprendre d’altres cultures i de crear nous vincles d’amistat. L’última mobilitat d’aquest projecte tindrà lloc el proper mes d’abril a Letònia.”

 

 

Comparteix...

Deixa un comentari

17 + 17 =