Montseny, la tragèdia enterrada, és una de les produccions finalistes al ProDocs. Es tracta del documental que reconstrueix la tragèdia amb testimonis i familiars de les víctimes de la catàstrofe aèria ocorreguda el 3 de juliol de 1970 al massís del Montseny i, en la qual, hi van morir els 112 passatgers que viatjaven amb l’avió. Un jurat format pels socis de ProDocs (Associació de Productors de Documentals) ha anunciat les vuit produccions finalistes, quatre de les quals competiran a millor documental i, quatre, a millor sèrie documental televisiva del 2021.

El veredicte de la novena edició s’anunciarà durant la inauguració del DocsBarcelona el 18 de maig a l’Aribau Cinema. El documental Montseny, tragèdia enterrada, es va emetre per TV3 el passat mes d’octubre de 2021. També són finalistes les produccions Vull el divorci. 40 anys de la llei, El caso Wanninkhof – Carabantes, Terres de cinema i El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent.

Els finalistes en la categoria de millor documental televisiu són El caso Wanninkhof – Carabantes, produït per Netflix i Brutal Media i dirigida per Tània Balló; La flota de Indias, produïda per Inicia Films, Pecado Films, Virtual Art, True Day Films y RTVE, i dirigit per Antonio Pérez Molero; Montseny, la tragèdia enterrada, produïda per La Kaseta Ideas Factory i TVC, i dirigida per David Fontseca, i Vull el divorci. 40 anys de la llei, produïda per Televisió de Catalunya i La Lupa Produccions Audiovisuals, y dirigit per Marta Palacín.

En la categoria de sèries documentals televisives els finalistes són Cos pés na Terra, produïda per Filmax i Corporación Radio e Televisión de Galicia, i dirigida per Diego Guerrero Sande; El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent, produïda per MOM Works i IB3, i dirigida per Marta Hierro i Núria Abad; Terres de cinema, produïda per l’Andana Audiovisual, Lof Media i À., i dirigida per Fran Ruvira, i ¿Dónde está Marta?, produïda per Cuarzo Producciones (Banijay) i Netflix, i dirigida per Paula Cons.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × cinc =