Aquest dissabte 16 de desembre s’ha comunicat que ahir va morir Antoni Pujol i Forn, alcalde de Sant Celoni per Convergència i Unió (CiU) del 23 de maig de 1983 al 30 de novembre de 1989. Nascut a Sant Celoni l’any 1938 tenia 85 anys i farmacèutic de professió. L’horari de vetlla serà avui dissabte de les quatre a les vuit del vespre i demà diumenge de dos quarts de deu del matí a les 12 del migdia.

Va ser el capdavant de l’Ajuntament de Sant Celoni un mandat i mig fins la seva dimissió després de prosperar una moció de censura que presentà l’oposició després que un membre de l’equip de govern –format per CiU, PP i Independents la Batllòria– va renunciar al càrrec i el va deixar en minoria. Antoni Pujol continuà a l’oposició fins al 1991.

Durant el seu mandat com a alcalde es portaren a terme diverses millores urbanístiques, entre les quals cal destacar el nou enllaç de Sant Celoni amb la carretera comarcal (1985) i la reordenació de les places del Comte del Montseny (1984) i del Bestiar (1986). Pel que fa a equipaments, es va inaugurar el parc de bombers actual (1986), la piscina municipal (1986), la nova escola pública Montnegre de la Batllòria (1987), la residència geriàtrica a l’Hospital Vell (1988) i el mercat municipal (1988).

Es posà en funcionament el Centre de Formació d’Adults Baix Montseny, s’adquirí l’Ateneu i començaren dues obres importants: el pavelló poliesportiu (estrenat el 1989) i la rehabilitació de la Rectoria Vella, a càrrec d’una escola taller. També s’aconseguiren terrenys per dotar de places els barris de les Illes Belles i el Baix Montseny.

Davant dels problemes per al subministrament d’aigua (que van donar lloc a una important manifestació de veïns l’any 1983), l’Ajuntament decidí municipalitzar el servei, adquirí la Societat d’Aigües (1986) i assegurà noves captacions amb els pous de la Ferreria, a la Batllòria (1988).

El 1987 s’organitzava la divisió comarcal de Catalunya, i l’Ajuntament acordà de no voler integrar-se al Vallès Oriental i demanà de constituir una comissió intermunicipal per estudiar la creació de la comarca del Baix Montseny, reivindicada per Sant Celoni i altres pobles de l’entorn, demandes que la Generalitat denegà. El 1983, com a alcalde de Sant Celoni, fou elegit president de la Mancomunitat d’Usuaris de la Tordera, i el 1984 era membre de la Junta de Residus.

Antoni Pujol i Forn va ser un dels promotors de l‘Escola Ginebró (1969), actualment Avet Roig, una escola catalana, activa i globalitzadora de la qual l’any 1983 era gerent. 

Comparteix...

Deixa un comentari

vuit + dotze =