La consellera de Benestar i Família del Govern dse la Generalitat ho ha assegurat aquest divendres a sant Celoni en el marc de la campanya “Dret a decidir i Estat propi, garantia d’un futur millor”

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, ha assegurat que el govern de la Generalitat no farà ni un pas enrere en el procés que ha iniciat a favor del dret a decidir i l’Estat propi. Munté diu que són conscients de les dificultats que aquest camí comporta però “som una generació que farem imparable el procés”. En aquest sentit diu que els catalans hem de fer una reflexió en positiu perquè malgrat els missatges que arriben des de fora “la cohesió social a Catalunya no s’està trencant”. La consellera de Benestar Social i Família ha fet aquestes afirmacions aquest divendres al vespre a Sant Celoni emmarcades en la campanya que ha engegat CDC “Dret a decidir i Estat propi, garantia d’un futur millor” i que va ser seguida per més d’un centenar de persones que van emplenar la sala Bernat Martorell.

La campanaya, iniciada fa un parell de mesos i que es plegarà fins l’any 2014, té la intenció de visitar un centenar de pobles els dirigents del partit per explicar als catalans que Catalunya en el context de l’autonomia ja ha tocat sostre. Ho argumenta amb el triple repte de lluitar contra la crisi, l’exercici del dret a decidir i la construcció d’un Estat propi. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat considera que “Les mesures econòmiques per sortir de la crisi i per garantir l’estat del benestar i el full de ruta sobiranista són dues cares de la mateixa moneda”. Ens calen instruments d’Estat, per superar l’actual context econòmic”.

Catalunya viable com Estat
Altres arguments són els impostos dels catalans que continuen marxant fora i no retornen, el camí de recentralització de l’Estat, les retallades que ofeguen els catalans i per reblar-ho el tema de la llengua i la cultura en clau autonòmica que faran que no sobrevisquin. per això, diu Munté “Catalunya és perfectament viable com Estat i ens cal tenir un horitzó d’esperança col·lectiva basat en la llibertat”.

La consellera de Benestar Social i Família està convençuda que d’aquesta maneraes podrà sortir de la crisi i tornar a generar feina, però també amb els propis recursos dels catalans es podrà garantir la sanitat, l’educació i preservar la seva cultura. Tanmateix, es dibuixa un futur millor pels joves i pels ciutadans de Catalunya.

L’estratègia per fer arribar aquests arguments als ciutadans està basada en un cicle de conferències titulat “Què està passant a Catalunya?” que d’alguna manera vol ser  un compromís ferm d’acompanyament a l’executiu del president Mas, i alhora donar la cara davant la crisi de confiança que pateix la política i la pèrdua de valors.” Els fonaments d’aquestes xerrades són la proximitat, la confiança, la pedagogia i la transparència.

Joc brut
Neus Munté no dubte que el joc brut existeix “ha existit sempre i gent del nostre govern ho està patint en primera persona”. Assegura que des de fora es vol vincular permanentment el procés amb la corrupció “i això és fals”. Per la consellera no s’ha d’estar sempre a la defensiva ja que ens cal “ser resolutius i expeditius i donar arguments perquè el nostre procés neix d’una força social”. Conclou que s’ha de seguir treballant pels dos ingredients fonamentals que ens falten; els recursos i la capacitat de decisió.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats