Forma part de les activitats endegades des de fa temps per l’Associació Frederica Montseny per recuperar la història dels Templers a Palau

Qui visiti Santa Maria de Palautordera aquests dies serà fàcil que es trobi alguns carrers i comerços engalanats amb banderes i motius dels Templers. No ha d’estranyar gens perquè a partir d’aquest dissabte 18 de maig s’enceta la 1a Setmana dels Templers, organitzada per l’Associació Cultural Frederica Montseny amb el suport de l’Ajuntament de Palau.
Les acitivitats començaran dissabte al matí amb una passejada pel Rec dels Templers que neix a la riera del Rifer. La sortida cultural tindrà el punt d’inici a Mosqueroles i s’anirà seguint el rec en uns sis quilòmetres fins arribar a Santa Maria de Palautordera. El rec, construït fa més de vuit-cents anys, servia per donar aigua als masos palauencs.

També aquest dissabte a la tarda, a L’Esplai, tindrà lloc la conferència d’Antoni Benet sota el títol El misteri de l’home. En quants móns vivim?. Benet, és escriptor i presentador de pràctiques de meditació contemplativa a Londres i col·laborador dels cicles de conferències de Silence in the city (Londres).

Les activitats continuaran el pròxim 25 de maig amb una jornada de tir amb arc al costat de l’Esplai i una conferència de Mossèn Jarque “història Medieval” a l’Esplai. Es clourà el diumenge 26 de maig amb el dinar dels Templers a la Plaça de la Vila amb actuació de Claret Papiol i Yeray Pedret.

La presència de l’orde dels Templers a Santa Maria de Palautordera és indiscutible i l’Associació Cultural Frederica Montseny ha endegat una tasca per recuperar-ne  la seva història.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats