ARTICLE D’OPINIÓ DE PAU GENER

Per començar, cal aclarir que a la plaça de la biblioteca l’Escorxador no hi ha una carpa de circ. En realitat és una cosa semblant a una iurta. La iurta és l’habitacle dels nòmades de Mongòlia.
Les dimensions són més reduïdes que en una carpa de circ, i són aprofitades al màxim, amb enginy i amb ofici. Això també dona un escalf i una intimitat rellevant.

L’espectacle podria ser el somni d’un fanaler en l’època en que els fanalers anaven encenent els fanals de gas per tots els pobles i ciutats, o de l’habitant d’un far, que en els seus deliris solitaris visualitza una família…
Perquè el que transmet sobretot l’espectacle és caliu familiar. En majúscules.
I això emociona.

Són bàsicament els membres de dues famílies qui actua davant d’un públic també format per famílies, majoritàriament, grans i petits ningú queda exclòs.
I el format és:
(Oh! Sorpresa) Familiar.

Un circ per a tots els públics. Molt d’artesà, amb números d’acrobàcia, humor, i amb música en viu. La meravella de veure tots els participants rotant els seus rols. I la bonhomia que destil·la veure el vailet i les mosses d’uns 12, 13 o 14 anys executant amb tota la il·lusió els seus números. Tant els d’equilibri com els de teles aèries o el ballet.

Menció especial per a un número en que es supera amb encert, els famosos números dels animals al circ. No us en puc dir més… l’heu de veure, i guarda relació amb una foca.

Una altra menció especial mereixeria la relació entre el Marcel i la Bet, que no sabria dir si els dos són pallassos blancs, o els dos són augustus. En tot cas. Són còmplices. I fan que els seus números, a la manera de mossos de pista, siguin d’una extrema maduresa tendre.

El vestuari és humil i crec que no exempt de significat. Una mica d’Oliver Twist, i una mica de clochard.
I la llum agafa molt protagonisme tot i que és feta amb un minimalisme exquisit.

Cal felicitar sobretot a Los Galindos, i també a l’Ajuntament de Sant Celoni, per poder gaudir d’aquest espectacle durant els dies de festes a la plaça de la biblioteca l’Escorxador. 

Queden un dia. Dues funcions. El dia 4 a les 17h i a les 19h. Espero que estiguin tant plenes com avui. En que el públic també, espatlla amb espatlla, maluc amb maluc, ajuda a crear aquest ambient íntim de persones humanes gaudint de la màgia del circ.

Comparteix...

Deixa un comentari

11 − 10 =