Aquest dissabte 16 de setembre al matí es va fer l’acte d’inauguració de les obres de millora de la Pista d’Atletisme i el reconeixement a títol pòstum a Donato Pacheco i  César Gómez per la seva tasca de promoció i foment de l’atletisme a Sant Celoni.

L’acte comptà amb la presència de l’alcalde Eduard Vallhonesta, el primer tinent d’alcalde i regidor de Transparència i Participació, Gerard Carot, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, el president del Club Atletisme Sant Celoni, Carles Lorente, el president del Club Atletisme Baix Montseny, Albert Galín, esportistes i les seves famílies, entitats esportives i molt especialment les famílies de les dues persones homenatjades. 

Les obres de millora

Les obres de millora que s’han portat a terme a la Pista d’atletisme s’emmarquen en la renovació total del paviment sintètic de la pista de carreres, amb dos colors per als carrers (verd i gris fosc) i les zones de relleus en un tercer color (gris clar). També la renovació del paviment sintètic de les zones de salt d’alçada, perxa i javelina., així com la instal·lació de dos nous cercles de llançament de pes.

A més s’han modernitzat els fossats per al salt de llargada (instal·lació de sorrers perimetrals, noves taules de batuda i renovació del paviment) i la instal·lació d’una nova gàbia de llançaments per al disc i martell. ITanmateix, s’ha adequat la ria d’obstacles per adaptar-la a la normativa existent i la millora de la canalització de les aigües pluvials per evitar l’embassament de la pista a la recta principal.
 
La inversió realitzada per a les obres de millora ha estat de 500.000 euros.
Les obres de millora que s’han portat a terme a la Pista d’atletisme són les següents: 

Dues entitats esportives vinculades a l’atletisme

Les entitats vinculades a l’atletisme a Sant Celoni integren prop de 200 esportistes de totes les edats i són un referent en la pràctica d’aquesta modalitat esportiva a casa nostra i arreu de Catalunya.
El Club Atletisme Sant Celoni es va constituir l’any 1975.
El Club Atletisme Baix Montseny es va formar l’any 2011.

Ambdues entitats es dediquen a la promoció i el foment de l’Atletisme a Sant Celoni, i ofereixen la possibilitat de practicar aquesta modalitat esportiva en les diferents categories (en edat escolar, joves, adults, sèniors), tenint en compte els diferents àmbits d’actuació: competitiu, recreatiu, de lleure, d’adquisició d’hàbits saludables… A més, dediquen especial atenció a la promoció dels valors humans que han de ser inherents en qualsevol aprenentatge, com la solidaritat, el respecte, les relacions entre companys i companyes, i en definitiva en la formació com a esportistes, però sobretot, com a persones. 

Reconeixements 

Donato Pacheco López (1973-2022). Va ser president del CA Sant Celoni 2008-2020. Ha estat el president que més temps ha perdurat en el càrrec. La seva implicació com atleta, entrenador i dirigent el configuren com a una persona significativa de l’atletisme local. Malauradament ens va deixar el passat 4 de setembre de 2022 de manera molt prematura tenint en compte la seva joventut.

Especialista en els llançaments, principalment en la prova del martell (medalla de plata al campionat d’Espanya en la categoria de cadet i millor marca local de l’especialitat amb 53.06 m). Ha estat un autèntic referent de l’atletisme al Baix Montseny.

Cèsar Gómez Sinovas (1931-2023). President CA Sant Celoni (1992-1996). Apassionat  a l’atletisme, va ser un dels pioners en practicar-lo a lSant Celoni pels anys cinquanta, molt abans d’estructurar-se aquest esport a nivell federat.

Al 1975 va ser membre de la primera Junta Directiva del CA Sant Celoni i ha estat vinculat sempre de manera directa o indirecta a traves dels seus fills i nét amb l’atletisme fins poc abans del 25 de febrer de 2023 en que ens va deixar.

Comparteix...

Deixa un comentari

19 − dotze =