Aquest dissabte vinent 23 de setembre l’ermita de Sant Llorenç de Vilardell de Sant Celoni, a la urbanització Boscos del Montnegre, acollirà la presentació del llibre Desemboscant (Tushita Edicions), del científic ambiental i geògraf celoní Martí Boada. Ho farà acompanyat de la doctora en Comunicació i autora del pròleg, Mònica Terribas, del bosquerol Santi Cassi, de l’actor-rapsode Xavier Flores i del músic Dalmau Boada.

Emet un missatge  de desemboscar poesiasaviesa i aprendre coses. Per Boada el bosc és una gran escola i una gran universitat i per això intenta fondre’s amb ella. Una acció terapèutica per entendre la ciència, els procesos i després poesia per compartir-lo. Transmetre bondat, aprenentatge, cosa positiva continuament. Catalunya és un país de boscos que conté història natural i social.

“Avui m’he despertat amb la volada d’un estornell omplint-me la mirada. La temperatura de defora el finestral ha baixat força graus. El passatge vegetal marca fred; un lleuger marciment foliar indica can­vis subtils. Deixo el campus per anar a la vall que em té el cor robat de tota la vida: Olzinelles de Montnegre, el país dels forns de Pega.

Amb la mobilitat limitada, com estic, he triat la sureda jove i planera del damunt del pou de glaç de can Draper: un camí de desembosc horitzontal que em facilitarà el caminar lent i limitat del meu mal moment físic (…). Tinc de company de feina el suro, el meu admirat suro, el que més em sedueix…

Dels més de vint-i-un mil arbres silvestres que s’escampen diversament per la Terra, el suro és, per a mi, el més bell i el més eixerit de tots, evolutivament parlant.”

El llibre és el resultat de la seva observació minuciosa de la natura, amb reflexions sobre el paisatge. Prologat per la periodista Mònica Terribas que destaca: “Et llegeixo, i m’adono que tu no n’estàs, de deso­rientat, Martí. Mantens intacta la teva capacitat d’obrir els ulls i estimar el que mires, ser conscient del que et commou i el que et dol”.

Comparteix...

Deixa un comentari

dotze + onze =