La vespa velutina, coneguda com la vespa asiàtica, va seguint amb la seva expansió al Baix Montseny i el passat 25 de març ja es va poder observar els primers nius embrionaris. Aquest primer niu va ser localitzat per Josep Sanitjas i Salvador Blanché a la finca de Can Campeny de Gaserans (Selva). Uns dies abans, el 12 de març, es van poder capturar a la zona les primeres reines.

Les temperatures irregulars d’aquest mes de març, amb períodes de díes amb molt de fred, ha propiciat dos efectes, un que algunes de les vespes que varen deixar la hivernació en els dies de temperatures més altes, varen patir les conseqüències dels dies de fort fred que els va venir després,  i moltes es van morir, i d’altres que han endarrerit el cicle, i per tant possiblement ara, a partir de la primera setmana d’abril i sobretot la segona setmana, es començarà a visualitzar més reines i possiblement més nius embrionaris o de cortina, com el de la fotografía, segons que explica Antoni Armengol, de l’empresa Anura, dedicada al control de plagues.

En les fotografíes s’observa com la vespa Velutina Nigrithorax va consolidant i ampliant el niu, sota d’una teulada, ben protegit del vent i de la pluja, i a mesura que va construïnt cel·les, “hi va posant ous per a ben aviat, poder tenir obreres que l’ajudin en l’ampliació del niu, i l’alimentació de les larves”. La posició de la vespa velutina a la primera fotografía podria ser la que adopta la reina per donar una mica de calor als ous, segurament fins que aconsegueix tenir el niu tancat totalment, i no estiguin tan exposats a l’aire, manifesta Antoni Armengol.

FOTOS: Anura, Control de Plagues al Baix Montseny

Comparteix...

Deixa un comentari

11 − 5 =