Protecció Civil de la Generalitat farà, aquest dijous 14 de setembre, una prova d’alerta als telèfons mòbils que rebran tots els dispositius que es trobin a la vegueria de Barcelona: el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat. A la nostra comarca, està previst que es rebi a les 12h.

Tots els telèfons mòbils de la zona, encara que estiguin de pas per carretera o ferrocarril, rebran un missatge de text acompanyat d’un soroll estrident.

El missatge que s’enviarà és: PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te, i s’enviarà en català, castellà i anglès.

Aquest sistema d’enviaments massius permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps, i es farà servir només en casos d’emergència greu en què l’autoritat de protecció civil determini que és necessari donar instruccions a la població sobre accions que ha de dur a terme: confinament en cas d’un accident químic, inundacions… 

Les persones que per qüestions laborals o per tenir alta sensibilitat a determinats sons no vulguin rebre’l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo, tot i que alguns dispositius encara podrien rebre l’avís.

Comparteix...

Deixa un comentari

6 − 3 =