El proper dissabte a les 18 hores posarem punt i final als actes de celebració dels 40 anys de vida de l’ACPC, i ho farem amb una gran festa al Palau de la Música Catalana, a Barcelona.

Un any que començava el 19 de setembre del 2021 al Gran Teatre del Liceu, i que han portat activitats itinerants a tot el territori, des de Tortosa a Figueres, i des de Tàrrega a Sant Feliu de Llobregat, passant per Valls, Vic, Igualada, Cambrils, Olot, Juneda, Vilafranca del Penedès i Artesa de Segre. I arreu hem implicat desenes d’editorials, entitats i institucions públiques per divulgar la nostra important tasca, no només com a editors de notícies sinó que normalitzant l’ús de la nostra llengua, així com fent visible la Catalunya de comarques i creant llocs de treball arreu del país.

L’esdeveniment estarà conduït pel conegut comunicador de ràdio i televisió Òscar Dalmau i es lliurarà el segon Premi d’Honor de la Premsa Comarcal que enguany rebrà la reconeguda periodista Rosa Maria Calaf, pel seu esperit de periodista global que sempre ha animat a la premsa local.

Durant la vetllada, en què la Premsa Comarcal serà la protagonista, es lliuraran els guardons als estudiants d’ESO guanyadors del Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat. Un premi amb què l’ACPC vol promoure entre els joves el valor de la solidaritat que ajuda a una convivència igualitària entre les persones i col·lectius de diferent índole. La dotació del Premi es repartirà entre els alumnes i una entitat sense ànim de lucre, escollida pels mateixos guanyadors, que actuï en l’àmbit local i comarcal.

Aquell dia també es premiarà als guanyadors del concurs de fotografia pels associats de l’ACPC 40 anys de Premsa Comarcal, 40 anys fent país. Uns guardons que demanaven imatges que documentessin esdeveniments succeïts al llarg dels darrers quaranta anys per reflectir l’evolució de la nostra societat a través dels ulls de la premsa comarcal i local.

La cantautora tortosina Montse Castellà amenitzarà la jornada amb el seu estil pròxim i càlid; i el músic Joan Dausà serà l’encarregat de posar el punt final a un any de celebracions amb cançons del seu conegut repertori.

En la part institucional, es comptarà amb la presència, entre altres, de la vicepresidenta 1a i presidenta en funcions del Parlament de Catalunya Alba Vergés, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Comparteix...

Deixa un comentari

18 + 18 =