Les diputacions de Girona i Barcelona han encetat el procés participatiu per recollir propostes de veïns i agents sobre la redacció del Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge (PPMNP) que ordenarà el Parc Natural del Montseny. Es tracta d’un document que permet gestionar els espais naturals protegits i ordenar els usos del sòl que hi ha. Aquests instruments tenen la naturalesa jurídica pròpia dels plans directors urbanístics.

El cicle que comença a de portara a recuperar un marc de protecció similar al que hi hacia fa sis anys, quan una sentència del Tribunal Suprem va anul·lar totalment el Pla Especial aprovat l’any 2008.

I amb la finalitat de fer conèixer la visió del territori el proper dissabte 19 de novembre a Sant Celoni tindrà lloc un acte organitzat per la Coordinadora per a la Salvagurda del Montseny (CSM), que tindrà la participació de Josep Maria Mallarach (consultor mediambiental i membre de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides de la UICN); Andreu Ubach (investigador del Museu de Ciènciesa de Granollers); Cèsar Gutiérrez (botànic i consultor ambiental); i Roció Barceló (membre de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny). La jornada tindrà lloc a la Sala Lluís Giró de l’Ateneu – Centre Municipal d’Expressió de Sant Celoni a les 12 del migdia.

Es tracta d’una de les sessions presencials de debat en el marc d’aquest procés participatiu, amb les administracions implicades i persones expertes vinculades al món de la recerca, així com també agents econòmics i entitats del territori.

Comparteix...

Deixa un comentari

disset − nou =