Ensenyament proposa la signatura d’un protocol per poder fer el projecte a finals del 2013 i aconseguir la consignació pressupostària el 2014

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, i la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación han aprofitat la visita del director general de Centres públics, Jordi Roig, i del director de Serveis Territorials de Maresme – Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia per traslladar una vegada més al Departament d’Ensenyament la urgència d’executar l’obra de l’escola Soler de Vilardell i de l’edifici de formació professional de l’Institut Baix Montseny.

Els tècnics del Departament d’Ensenyament han valorat l’obra en 5.600.000 euros. L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha ofert al Departament d’Ensenyament la possibilitat que l’Ajuntament aporti 1 milió i mig d’euros. Castaño recorda que el pressupost global de l’Ajuntament és de 17 milions d’euros, “però estem disposats a destinar 1,5 milions d’euros, prop del 9% del pressupost anual de l’Ajuntament”. L’objectiu és ajudar a finançar l’obra de construcció d’aquests dos centres educatius perquè “l’educació és un tema prioritari per l’equip de govern, ja que invertir en educació és invertir en futur”.

Durant la trobada, la regidora Júlia de la Encarnación ha explicat el treball que està fent l’Ajuntament de Sant Celoni amb l’escola Sant Gervasi per tirar endavant, conjuntament amb el sector químic del Baix Montseny, formació ocupacional i professional en l’àmbit de les operacions i processos químics. De la Encarnación  ha dit que cal començar el més aviat possible la construcció industrialitzada d’aquest edificis “per donar cabuda als cicles de grau mitjà i grau superior de les dues famílies actuals i que permeti ampliar l’oferta amb formació ocupacional de l’àmbit dels processos químics i formació professional de la família de la Química”. Per això remarca que, ara més que mai, s’ha d’invertir en formació.

Protocol entre la Generalitat i l’Ajuntament

El director general de Centres públics, Jordi Roig, assegura que el Departament d’Ensenyament, valora com a prioritats a Sant Celoni la construcció de l’edifici de l’escola Soler de Vilardell i de l’edifici de formació professional de l’Institut Baix Montseny. Per aquesta raó, proposa signar un protocol entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Celoni on s’acordi la construcció en paral·lel d’aquests dos  edificis i l’aportació de l’Ajuntament d’un milió i mig d’euros. La signatura d’aquest protocol permetrà poder començar la redacció del projecte executiu dels dos edificis a finals d’aquest any 2013.

Per a l’any 2014, Jordi Roig es va comprometre a treballar per poder disposar de la consignació pressupostària als pressupostos de la Generalitat de Catalunya que permetrà signar un conveni de col·laboració entre les dues administracions per tirar endavant l’execució de les obres.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats