L’Ajuntament amplia 80.000 euros per cobrir la manca de recursos provinents del Ministeri d’Educació i el Departament d’Ensenyament per afavorir l’èxit escolar i la cohesió social
 

Reunió del Pla Educatiu d’Entorn Foto: DBM

L’Ajuntament de Sant Celoni ha decidit mantenir i consolidar tots els projectes del Pla Educatiu d’Entorn que es duen al municipi per afavorir l’èxit escolar i la cohesió social assumint-ne íntegrament el seu finançament. Aquest fet suposa per l’Ajuntament una ampliació de 80 mil euros per cobrir la manca de recursos provinents del Ministeri d’Educació i el Departament d’Ensenyament.

En aquest sentit la regidora de cultura i educació, Júlia de la Encarnación ha manifestat que “l’educació és una prioritat del nostre govern municipal per aquest motiu hem ampliat el pressupost dedicat a educació per tal de poder continuar treballant en projectes que abans eren finançats pel Ministerio de Educación o pel Departament d’Ensenyament”. Per la regidora, aquests projectes no es poden perdre, i per això l’Ajuntament ha assolit la responsabilitat de destinar més recursos “per treballar per una educació de qualitat i una millor cohesió social”. Segons de la encarnación és de les millors inversions que com a municipi es poden fer.

En aquest sentit, es mantenen i es consoliden tots els projectes que es van dur a terme el curs passat destacant el Projecte xarxa educativa que s’amplia el nombre d’entitats col·laboradores (més de 25) i el nombre d’infants atesos (de 63 infants del curs passat a 83 aquest curs) i també l’acompanyament escolar de Càritas, que s’ampliarà el nombre d’infants atesos i el nombre de voluntaris.

A més, el Pla Educatiu d’Entorn també inclou els catorze tallers de reforç escolar que començaran el mes de novembre en els diferents centres educatius, les activitats extraescolars i Pla Català de l’Esport que s’estant iniciant amb diferents activitats extraescolars a tots els centres educatius promogudes per les AMPA i la comissió de mestres del Pla Català de l’Esport i les activitats educatives per a les escoles que l’ajuntament posa a disposició de l’escola per reforçar diferents aspectes del currículum escolar.

Comissió Operativa de PLa Educatiu d’Entorn 
El dimecres 10 d’octubre es va reunir la comissió operativa del Pla Educatiu d’Entorn per tal d’aprovar la memòria d’actuacions del curs 2011-2012 i exposar el projecte d’actuacions del curs 2012-2013. En la reunió, presidida per l’inspector de zona, Josep Chumilla i la regidora de cultura i educació, Júlia de la Encarnación, hi van assistir directors i representants de tots els centres educatius del municipi, representants del serveis educatius de zona del Departament d’Ensenyament i tècnics municipals.

A la part final de la reunió, els representants del departament d’Ensenyament van “felicitar als centres per la bona feina que s’està duent a terme al municipi”. També van encoratjar a l’Ajuntament a continuar sent referent en temes educatius i mantenir  l’aposta que fa per un ensenyament de qualitat reforçant projectes que afavoreixen l’èxit escolar i la cohesió social.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats