Les llibreries del Baix Montseny tornaran a sortir al carrer per viure amb intensitat la Diada de Sant Jordi en un any en què la producció editorial d’autors del Baix Montseny tornarà a estar present.
En aquest sentit hi destaca el Grup d’Escriptors del Baix Montseny (GEM) que enguany publica el segon llibre Montseny, entre llum i boires en el qual hi han participat Jordi Pujol, Marta Tàpias, Glòria Berbel, Menut, Marisol Garcia, Ramon Gasch, Rut Fonoll, Roser Muchart, Jordi Plens, Martí Pey, Joan Rubiralta, Esteve Casas, Raquel Real, Josep Ravés, Eva Martínez, Cristina Gutiérrez, Júlia Ojeda, Jorge Martín, Víctor Busquet, Josep Ontañón i Toni Broncano. Autors i il·lustradors de banda i banda del Montseny. A més de l’ambientació montsenyenca, la majoria dels relats comparteixen una selecció de gènere literari, el relat de misteri, de crim o policíac.

GENERAL MORAGUES EL DIABLE DE LES GUILLERIES GENERAL MORAGUES
L’escriptor Àlex Barnils ha publicat el llibre General Moragues, el Diable de Les Guilleries (Clipmèdia Edicions) un relat biogràfic del militar Josep Moragues (1669-1715), i que l’autor considera un “heroi oblidat”. Moragues, en la Guerra de Successió, va lluitar contra Felip de Borbó, va ascendir a general de batalla a favor dels Àustries, i, després d’uns anys al capdavant de la fortalesa de Castellciutat, va patir “una sèrie de traïcions que van de l’àmbit més global al més personal”, explica l’escriptor.
Justifica el títol del llibre sobre ‘el diable de les Guilleries’ pel nom llegendari que li va posar l’enemic, i el relat passa per les corts de Madrid i Barcelona, París, Viena i Londres, i per ciutats holandeses, portugueses i italianes.

HISTÒRIES VAGUES
Històries vagues parla del Montseny, d’històries en blanc i negre, històries antigues, lleugerament boiroses, recordades vagament. Són esqueles i gasetilles sense massa importància -per què ens hem d’enganyar-, històries prescindibles però certes, o… HISTÒRIES VAGUES

FRÈRE
Natalia ha passat els quatre darrers anys en un internat; després de patir un accident que ha acabat amb la seva carrerta com a patinadora de competició. En conèixer al seu avi matern dedideix anart a viure amb ell. Com a regal d’aniversari vol adoptar…

MÉS INFORMACIÓ DE NOVETATS EDITORIALS DE SANT JORDI A:  facebook.com/alguersetwww.elsquatregats.net

Comparteix...

Deixa un comentari

19 + disset =