“Defensem l’escola pública i de qualitat”, aquest és el missatge que es podia llegir aquest matí en una pancarta que portava el professorat de l’Institut Baix Montseny de Sant Celoni en el moment de tallar el trànsit de la carretera BV-5114 que permet l’accés al centre educatiu. Ha estat la imatge que ha fet visible la protesta contra la conselleria d’Educació que té el canvi del calendari escolar com a detonant i que inclou la demanda de més inversió, reducció de ràtios, estabilitat dels interins i que els centres quedin protegits davant la sentència judicial que obliga a impartir un 25% de classes en castellà. 

La vaga de cinc dies (15, 16, 17, 29 i 30 de març) l’han convocada els sindicats USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i USOC i, en un gest inèdit, les direccions de les escoles i instituts públics de Barcelona han adreçat una carta conjunta a Cambray per fer-li arribar el seu malestar.

Aquest dimarts, el primer dia de vaga amb una manifestació que arribarà fins a les portes de la conselleria, es projecta com el que pot tenir més seguiment. USTEC, el sindicat majoritari, ha quantificat un suport del 70% del professorat, que els sindicats de secundària eleven fins al 75%. Les dades oficials de la conselleria d’Educació, però, rebaixen el seguiment a la meitat amb les dades disponibles de les 11 del matí: 31,3% als centres públics i 8,7% als concertats.

A Sant Celoni la protesta ha sigut desigual. On més s’ha notat és als centres públics com l’Institut Baix Montseny (85%), l’IE Pallerola, l’IE La Tordera (28,35%) i l’escola Soler de Vilardell. A l’escola Montnegre de la Batllòria, també pública, no ha aturat cap professor. A les escoles concertades com l’Avet Roig, Cor de Maria i La Salle pràcticament no s’ha notat la protesta.

Comparteix...

Deixa un comentari

sis + 15 =