L’Ajuntament de Sant Celoni ha anunciat que s’ha mort el roure de can Draper, un roure martinenc Quercus pubescens, situat a l’inici de l’itinerari de la Vall d’Olzinelles i de mides monumentals a Catalunya (3,77 metres de perímetre de tronc, més de 18 metres d’alçada i 22 metres de diàmetre de capçada).

Es trobava en un lloc ombrat on es feia descansar el bestiar en hores de calor. Ja fa uns quants anys que aquest exemplar tenia mostres clares de senectut, amb branques que se li assecaven, foradades, com el tronc, pels escarabats banyarriquers. Darrerament, aquests forats han estat ocupats per l’abella gegant de la resina, una espècie que va arribar fa pocs anys a Catalunya i que se la veu a principis d’estiu preparant els petits nius amb la seva descendència.

La propietat, juntament amb l’Ajuntament de Sant Celoni, retiraran les branques més elevades per tal de reduir el risc de caiguda. Tanmateix, es demana prudència a les persones que hi passegin a prop per possibles trencaments, sobretot en cas de ventades, pluges o temporals.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × 4 =