La vintena de persones amb diversitat plural de l’esquerra catalana sota el paraigua de Socialisme.CAT que dissabte van ser a Sant Celoni per celebrar una reunió de treball han elaborat un document que han titulat “Declaració de Sant Celoni”. Aquest document està basat fonamentalment en quatre punts a través dels quals reconeixen que l’esquerra catalana s’ha de reformular.

D’entrada, Socialisme.CAT manifesta que els partits polítics han de deixar de ser organitzacions amb estructures dels segle XIX per a passar a ser-ho del segle XXI. Parlem de transparència, participació i un llarg etcètera.

També recalquen que l’esquerra nacional catalana ha d’assumir el seu paper en la redefinició de la ideologia que hi ha darrera seu.  En aquest sentit aposten per superar les contradiccions que hi ha entre governar i transformar, parlar del paper de l’individu dins la societat, saber què és el socialisme (o el nom que se li vulgui donar) avui dia i quina és la seva alternativa al capitalisme.

En un tercer punt la Declaració de Sant Celoni de Socialisme.CAT diu que han d’anar cap a la confluència d’una gran coalició de l’esquerra nacional catalana, des de les bases i amb un programa i un full de ruta que capgiri d’una vegada la tendència a ser governats per la dreta.

Finalment, diuen que han d’apostar clara i nítidament pel sobiranisme i el dret a decidir a Catalunya. “Hem de demostrar que aquest no és només un fet de la dreta catalana i que l’esquerra vol aportar tot el seu bagatge, idees i propostes de com ha de ser la Catalunya del futur que els catalans decideixin. No podem deixar en mans de la dreta el futur del nostre país”.

El document conclou que per tot això treballarà decididament aquest grup de companyes i companys constituïts com “SOCIALISME.CAT”: des de la pluralitat i la recerca de la unitat de l’esquerra nacional catalana, treballant per Catalunya i donant suport a tots aquells moviments fora de Catalunya que lluiten per un altre món basat en la llibertat, la igualtat i la solidaritat.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats