Davant de l’evolució actual de la pandèmia provocada per la Covid-19 i per evitar possibles contagis i rebrots l’Ajuntament de Breda ha decidit suspendre la Festa Major, prevista del 4 a 8 de setembre i de la novena edició de la Fira de l’Olla, prevista pels dies 10 i 11 d’octubre. Els actes programats no són compatibles amb les recomanacions i mesures decretades en les darreres dates, fet pel qual s’ha decidit aquesta suspensió.
 
Durant els darrers mesos des de l’Àrea de Festes de l’’juntament i la Comissió de Festes de Breda s’ha treballat amb la premissa d’adaptar aquesta edició de la Festa Major a la situació sanitària actual. En aquesta línia ja no s’havien inclòs en el programa els actes en els que es feia més complicat respectar la distància social necessària i s’apostava per esdeveniments d’un format més petit o que permetessin garantir les mesures de seguretat tals com distància, higiene de mans i control de temperatura. Finalment, veient l’empitjorament de la situació arreu del territori en les darreres setmanes ‘ha decidit no continuar endavant per evitar qualsevol risc de contagi i/o rebrot
 
En el cas de la Fira de l’Olla, les mesures de seguretat vigents per poder celebrar fires impliquen un control de tots els accessos i de l’aforament que en tot moment té el recinte, havent de garantir 2,5 metres quadrats per a cada assistent. Aquest fet desnaturalitza l’essència de l’esdeveniment i en dificulta l’assistència als visitants. Tot i que encara falta més d’un mes per a la celebració de la Fira de l’Olla, la programació i el muntatge s’han de concretar en els dies presents. “És per això que s’ha de prendre la decisió d’anul·lar-la tenint en compte les restriccions de la normativa vigent”, s’ha manifestat des del govern municipal de Breda.
 
L’Ajuntament de Breda agraeix l’esforç de persones i entitats que han estat treballant en fer de les properes Festa Major i Fira de l’Olla les millors possibles donades les circumstàncies, tot i que finalment no es puguin celebrar. També demana comprensió a totes les persones implicades per aquesta decisió provocada per fets aliens a la seva voluntat i emplaça a tots els bredencs i bredenques a participar més activament en les altres activitats que es programin amb posterioritat, quan la situació ja hagi estat normalitzada. 

Comparteix...

Deixa un comentari

3 + 16 =