“Ens sentim enganyats”, aquest és el missatge que s’ha pogut llegir a primera hora d’aquesta tarda en una pancarta a la porta de l’empresa nord-americana Eastman Chemical Company, situada a peu de la carretera C-35 a La Batllòria (Sant Celoni), on prop d’una trentena de treballadors s’han manifestat per expressar el seu desacord pel que ells consideren “un incompliment del conveni col·lectiu que es va signar l’any 2020”.

El conveni signat té una vigència de quatre anys, del 2021 al 2024, i treballadors i empresa van acordar un augment de l’IPC més un 5% per a l’any 2021 i l’IPC més un 0,75% els tres anys següents. Per tant, expliquen des del comitè, d’acord amb aquesta clàusula ara els pertocaria cobrar l’IPC del 2021 més el 5%, cosa que l’empresa s’hi ha negat en rodó perquè en la redacció del conveni hi consta la frase “any anterior” i consideren que l’IPC que haurien de compensar és el del 2020 -va ser un 0%- i no pas el del 2021 -un 5,6%-. Davant d’aquesta situació els treballadors han volgut expressar el seu malestar.

Eastman Chemical Company és una empresa nord-americana dedicada a la producció de fil d’acetat de cel·lulosa i està instal·lada a La Batllòria des de l’1 de juliol de 2019 quan va comprar els actius de l’antiga Inacsa. Actualment té una plantilla d’una seixantena de treballadors més una trentena de mensuals. L’any 2006 hi havia en nòmina 236 treballadors però diferents expedients de regulació han anat reduïnt el nombre de treballadors fins la plantilla actual.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × cinc =