Avui dijous a dos quarts de 8 del vespre es donarà el tret de sortida a les Enramades d’enguany amb la tradicional botifarrada popular que aplegarà més de 3.500 persones. El primer acte d’unes festes que s’allargaran fins el dimecres 1 de juny.

Les banderetes i les branques de vern ja decoren els carrers del veïnat de la plaça, que dijous al vespre rebran centenars d’arbuciencs a punt per celebrar un any més la festa més estimada, més esperada, les Enramades. La botifarrada popular vindrà seguida per la traca inaugural i, tot seguit, les notes del Pasodoble ligero donaran el tret de sortida a la passada de la Plaça, una tradició que consisteix en caminar pels carrers del veïnat amb una atxa i cantar l’himne d’Arbúcies, la cançó de la passada. Una passada que acabarà a la plaça de la Vila amb tots els arbuciencs brandant les atxes al ritme de la música i saltant i ballant, celebrant que les Enramades han arribat un any més. Les sardanes, el xotis i el vals tampoc hi podran faltar per acabar la passada de la Plaça.

L’endemà serà l’hora de ballar la dansa de la plaça, que consisteix en ballar en parella tot donant voltes, en aquest cas, a l’arbre de la plaça i acabarà amb la sardana. A la tarda, la Cobla Montgrins oferirà els concerts de tarda, enguany es faran als jardins de l’Hotel Montsoliu i, a dos quarts de 8 del vespre, més sardanes la plaça de la Vila amb Els Montgrins.

Els joves esperen amb il·lusió la passada del Castell, que tindrà lloc el divendres a la nit. La passada del Castell és des de fa molts anys, la passada del jovent. Començaran amb la concentració de colles a la plaça de la Vila, allà tothom podrà veure el disseny de samarreta que ha fet cada colla i després de la traca, la xaranga donarà pas a la passada que transcorrerà pels carrers del Castell fins arribar a la placeta de Ca la Rossa, on tindrà lloc el concert de nit amb l’orquestra Montecarlo.

 

Les Enramdades seguiran dissabte amb l’enramada del Castell, diumenge amb la passada del Sorrall, dilluns amb l’enramada del Sorrall i la passada de Magnes, dimarts amb l’enramada de Magnes i la passada de la Carretera i dimecres amb l’enramada de la Carretera i el Fi de Festa. I, entre passada i enramada, concerts, sopars i festa, molta festa!

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × quatre =