Els treballadors de l’empresa Inteva Products España, SA de Santa Maria de Palautordera porta a terme avui la primera de les quatre jornades de vaga que han convocat en defensa del manteniment de la producció i dels llocs de treball de la planta de Palautordera, després de l’anunci fet per l’empresa que la continuïtat de la fàbrica perilla, així com la seva decisió de començar un acomiadament col·lectiu per extingir contractes de treball.

Fonts del comitè han fet públic que una decisió d’aquestes característiques suposa un impacte social per les edats i anys de prestació de serveis de la gran part dels seixanta-vuit treballadors de la plantilla. També diuen que tot obeeix a raons de mera conveniència del Grup Inteva, que és qui realment pren les decisions que afecten a les plantes de l’estat espanyol. A més d’avui, els treballadors també han convocat vaga  per als dies  11, 12 i 17 de març. Es tracta de vagues de setze hores des de les sis del matí fins les deu de la nit.

L’empresa ja havia comunicat fa uns dies al comitè la seva intenció de prendre decisions dràstiques, per una banda perquè no s’havien aconseguit dos contractes de Volkswagen i Seat, pels quals Inteva Products España, SA havia presentat una proposta. Per altra banda, per la delicada situació econòmica de l’empresa, cosa que feia difícil afrontar el futur. L’empresa, que anteriorment havia estat coneguda com a Rockwell i Meritor, es dedica a la producció de peces i accessoris per a l’automòbil.

Gestions de l’Ajuntament per sortir del conflicte

L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, es va reunir ahir a les instal·lacions d’Inteva amb el comitè d’empresa i el director de la planta, Josep Maria Marzo, per informar-los de les gestions fetes en relació al conflicte que pateixen. En aquest sentit, s’han mantingut reunions amb directius i advocats de l’empresa i el subdirector general de Política Industrial de la Generalitat, Jordi Carbonell, oferint diverses alternatives per sortir del conflicte. S’ha proposat buscar nous inversors que comprin la fàbrica o recol·locar els treballadors.

Totes les alternatives han estat rebutjades ja que tot fa suposar que l’empresa té intenció de tancar la planta abans de l’octubre d’aquest any, segons que s’informa des del comitè d’empresa.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × quatre =